Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada jabłkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 5 łyżek
mąka 5 łyżek
cukier waniliowy 1 opakowanie
cynamon
jabłka 1 kg
sól
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada jabłkowa

Biała ubić na sztywno, dodać szczyptę soli, cukier, żółtka i cały czas ubijać. Dodać mąkę i mieszać łyżką. Na blaszkę wsypać pokrojone talarki jabłek i posypać cukrem waniliowym i odrobiną cukru. Dodać cynamon. Na górę wylać ciasto i piec 30 minut. w 180stopniach. Na ścierkę kuchenną dać trochę cukru pudru i wyłożyć na nią ciasto jablkami do góry. Zawijać ścierką w roladę. Zostawić w ścierce do wystygnięcia!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak