Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy gryczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
kwaśne mleko 0,5 l
mąka gryczana 1 szklanka
cukier 0,5 szklanki
sól 1 szczypta
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy gryczane

Do kwaśnego mleka wbijamy jajko. Dodajemy mąkę i cały czas mieszamy. Na końcu dodajemy cukier, sodę i sól. Gdy uzyskamy odpowiednią, dość gęstą konsystencję, smażymy racuchy na rozgrzanym oleju.

Racuchy gryczane są wiotkie, więc lepiej smażyć je mniejsze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 25.02.2012 13:40
ciekawe
Emilia21 19.02.2012 09:55
mmmm
Emilia21 19.02.2012 09:55
mmmm
Marzena34 15.02.2012 19:46
odważne
Dorota59 11.02.2012 13:09
ja też nie
ziutula
ziutula 22.08.2011 00:34
z tej mąki nie jadłam....do wypróbowania
kotlet 12.06.2011 22:56
super sprawa
kuklik 11.04.2011 16:04
coś nowego jak dla mnie
m1monika 26.03.2011 19:47
ciekawy przepis
Katarzyna156 21.01.2011 14:07
spróbujemy :)
agata1722
agata1722 20.01.2011 08:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak