Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
drożdże 50 g
cukier puder 5 łyżek
sól 1 szczypta
mleko 2% 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki

Suche składniki połaczyłam. Mleko podgrzałam i rozpuściłam w nim drożdże odstawiłam do wyrośnięcia. Połączyłam drożdże z mlekiem z mąką i jajkiem. Wyrobiłam na gładką masę i odstawiłam na 1 godzinę pod przykryciem w ciepłe miejsce.
W rondelku rozgrzałam olej i z wyrośniętego ciasta formowałam kulki, które smażyłam z każdej strony.
Pączki wyłożyłam na ręczniku papierowym do odsączenia i posypałam cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 23.09.2015 18:39
zawsze mile widziane
cukiereczek 01.03.2011 10:07
wyśmienite
Jaheira11 06.02.2011 14:05
zawsze pyszne, szkoda tylko, że tak kaloryczne
joanna2114 26.01.2011 10:58
mmm pychotka
anja3107 21.01.2011 10:15
uwielbiam
mysza666 19.01.2011 17:30
Pączki uwielbiam:)
Gosia40 19.01.2011 16:41
piękne i apetyczne
Anita21 19.01.2011 13:13
pyszności
Dorota59 19.01.2011 07:54
z reguły kupuję pączusie w cukierni, ale może skuszę się i sama zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak