Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z kalafiora i wołowiny z sosem koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1/2 szt.
dymki ze szczypiorkiem 3 szt.
pomidorki 20 dkg
koperek 1 łyżka
ocet winny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
pieprz czerwony
sól
wołowina pieczeniowa 20 (plastry)
papryka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z kalafiora i wołowiny z sosem koperkowym

kalafior umyć i podzielić na różyczki ugotować w lekko posolonej wodzie ok.10min.dymki oczyścić i pokroić w cienkie plasterki,papryki rozciąć wzdłuż usunąć gniazda nasienne,i pokroić w paseczki,pomidorki umyć i pokroić na połówki,przygotować sos:ocet utrzeć z solą oraz grubo mielonym pieprzem czarnym i czerwonym,wymieszać z oliwą z oliwek i koperkiem ubić trzepaczką na jednolity sos,w dużej salaterce wymieszać kalafior,pomidory,plasterki upieczonej wołowiny,dymkę i papryki,polać wcześniej przygotowanym sosem,wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 11.05.2013 07:08
ciekawa sałatka
Dorota76 18.01.2011 22:17
fajny ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak