Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żurek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 20 dag
czosnek 3 ząbki
cukier 1 łyżeczka
sól
śmietana 1\\2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek

Mąkę zalewamy wodą a dokładnie to wlewamy 1 litr. i mieszamy . Potem dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę , szczyptę soli i przykrywamy gazą . I w taki sposób pozostawiamy na 4 dni . Do 4 szklanek wody wlewamy 1\\2 litra żuru , zgotować . Dodać jeszcze roztarty z solą czosnek , zaprawiamy śmietaną i zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 04.07.2012 08:15
żurek :) pycha:)
Motorek 25.04.2011 15:26
pycha
ElizaT 05.03.2011 22:20
z pajdą kiełbasy, widać, że głodny Pan domu wrócił do domu ;)
MAR3STA 27.01.2011 17:38
szybki sposób na obiadek;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak