Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała babka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 50 dag
cukier 15 dag
masło 10 dag
żółtko jajek 8
mleko 1\\2 szklanki
drożdże 5 dag
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Biała babka

Drożdże trzeba rozetrzeć z łyżką cukru oraz mlekiem i 3 łyżkami mąki . Odstawiamy . A kiedy zauważymy że już urosło to dodajemy tą resztę mąki , utarte z cukrem żółtka i wyrabiamy , podczas wyrabiania dodajemy masło rozpuszczone , rodzynki . Pozostaje nam już tylko piec 45 minut 1 80 st. , jak wyjmiemy to polewamy białą polewą .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 10.09.2012 22:20
fajna , jadłam
babcia
babcia 10.09.2012 22:20
fajna , jadłam
angelika14 15.06.2012 11:28
pyszna babeczka
Natalia/tubisiek 07.09.2011 20:02
fajna!
alaaa 20.05.2011 15:45
super muszę wypróbować
matii6 15.05.2011 18:27
z polewą, pycha
ElizaT 13.03.2011 11:12
kiedyś zrobię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak