Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab w galarecie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,2 kg
kieliszek wina
rosół 1,5 szkl
sól
pieprz
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
groszek konserwowy
papryka czerwona

Przepis i sposób przygotowania na: schab w galarecie

Schab najpierw nacieramy sola a potem pieprzem i odstawiamy na godzinkę , następnie kładziemy ten schab na folii aluminiowej , na nie dużym kawałku . Schab skrapiamy winem zawinąć i piec godzinkę Groszek konserwowy wykładamy na podłużny półmisek i schab kładziemy układamy na tym zielonym groszku , następnie żelatynę rozpuszczamy w rosole , nie koniecznie to musi być rosół , może to być wywar warzywny itp. gdy napęcznieje , podgrzać , i tak tą tężejącą galaretkę zalać schab a paprykę możemy ozdobić na samej górze paseczkami układamy na schabie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 16.08.2011 21:26
super
ElizaT 13.03.2011 11:12
fajny
halina17 18.01.2011 22:38
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak