Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka czekoladowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 30 dag
cukier waniliowy
margaryna
aromat rumowy
alkohol 3 łyżki
jajko 8
mąka ziemniaczana 8 dag
mąka pszenna 35 dag
proszek do pieczenia 3 łyżki
dżem morelowy
czekolada w proszku 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Babka czekoladowa

Najpierw do średniej miseczki dodajemy proszek , obie mąki, czekoladę w proszku i mieszamy . W innym naczyniu margarynę ucieramy z cukrem i drugim cukrem waniliowym . Miksujemy na bardzo wolnych obrotach , po chwili dodajemy kolejno po jajku i 1 łyżką mąki. Jeszcze możemy dodać dowolny alkohol najlepiej jak by to była wódka oraz aromat rumowy .Wszystko łączymy i bardzo dobrze mieszamy . Gotowe ciasto przelewamy do foremki i pieczemy godzinkę w temp. 200 st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 29.04.2014 07:06
coś dla mnie pycha
ElizaT 06.02.2011 19:14
zmysłowe słodkości !!!
RenataZ-et 23.01.2011 12:13
Ale apetyczna!! Super!
MAR3STA 20.01.2011 12:06
co za pyszności;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak