Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona gotowana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
cebula 1 sztuka
skwarki 3 łyżki
olej 5 łyżek
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona gotowana

Kapustę płuczemy dwa razy wkładamy do szybkowaru zalewamy niewielką ilością wody solimy do smaku.Od chwili zagotowania gotujemy jeszcze 10 min. i czekamy 15 min(może troszkę dłużej) aby można było otworzyć garnek. W tym czasie na oleju podsmażamy cebulę dodajemy skwarki wsypujemy mąke chwilę podsmażamy ciągle mieszając. Wszystko dodajemy do ugotowanej kapusty dobrze mieszamy doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy odrobinę cukru i gotowe

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 09.12.2012 16:43
pycha,tez tak przyrządzam
pipi765 01.02.2012 19:47
uwielbiam taka kapuste
Ewelina38 18.10.2011 10:47
uwielbiam taką kapustkę
smakoszek 05.10.2011 07:04
pyszna
Neetka90 05.08.2011 11:35
lubię taką !
alaaa 07.05.2011 19:29
też taką lubię
joanna77 26.04.2011 09:49
lubię taką kapustkę!
agata1722
agata1722 14.04.2011 07:39
,,, i zdrowe...
traktorek 21.01.2011 10:51
pyszne
Monika192 19.01.2011 14:44
dobre
marta0906 19.01.2011 12:24
Uwielbiam taką kapuste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak