Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 1/2 kg
zakwas buraczany 150 ml
rosół 3 szklanki
grzyby suszone 2 szt
cebula 1 szt
ziele angielskie 5 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Grzybki namoczyć i ugotować. Buraki obrać, zetrzeć na tarce o dużych otworach, zalać gorącym rosołem, dodać liść laurowy, angielskie ziele i pokrojoną cebulę. Gotować około 3-4 minuty, odstawić i pozostawić na pół godziny. Następnie przecedzić, dodać zakwas buraczany i wywar z grzybów. Przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 23.01.2014 22:36
Uwielbiam taki barszczyk.
gacopierz23 08.08.2012 16:19
i do tego krokiet
Iwusia 25.04.2012 23:22
smaczny i piękny barszczyk
Motorek 13.03.2012 10:48
pycha
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:59
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak