Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna zupa migdałowa na słodko

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały płatki dag
mleko 1 l
cukier 1\\2 szkl
cukier wanilinowy
budyń waniliowy 2 łyżki
śmietana kremowa 30% lub 36% 5 łyzek
cynamon zczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna zupa migdałowa na słodko

Płatki migdałowe zrumień na suchej patelni (2 łyżki odłóż). Zmiel i zalej wrzącym mlekiem, dodaj cukier i cukier wanilinowy. Gotuj na bardzo małym ogniu (lub na płytce) 10–15 min. Budyń połącz ze śmietaną, wlej do mleka. Zagotuj, stale mieszając. Zupę podawaj posypaną odłożonymi płatkami migdałów i oprószoną cynamonem. Coś dla odmiany i na słodko:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak