Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski nadziewane mięsem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

farsz z płucek 30 dag
słonina 10 dag
cebula 2 szt.
jajko 1 szt.
Ciasto: 1 na kluski

Przepis i sposób przygotowania na: kluski nadziewane mięsem

Zrobić ciasto jak na kluski śląskie z mojego przepisu, zrobić farsz z płucek ( z mojego przepisu. Do ciasta dodać jeszcze jajko, dobrze wymieszać. Brać kawałek ciasta, spłaszczyć, na środek kłaść farz, zlepić, wyrobic w ręce i wrzucać na osoloną, gotującą się wodę- zmniejszyć ogień, gotować około 10 minut. Polać stopioną słonina i usmażona cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 27.12.2011 08:49
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak