Pasztet

Pasztet

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Podwójna kurza pierś

    1 sztuka
  • kurze udko

    1 sztuka
  • wątroba drobiowa

    150 gram
  • wieprzowina

    300 gram
  • słonina

    4-6 plasterków
  • ziele angielskie

    2 ziarenka
  • liść laurowy

    1 sztuka
  • kajzerka

    1 sztuka
  • jaja

    2 sztuki
  • tymianek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte mięsa (oprócz słoniny) zalej wodą, zagotuj, zszumuj, dodaj włoszczyznę, liść laurowy i ziele angielskie i gotuj przez około 2 godziny. Wyjmij mięsa z wywaru, usuń kości, pokrój i zmiel, połącz z jajkami, przypraw solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Formę do pasztetu natłuść, wypełnij masą, na wierzchu ułóż cienkie plasterki słoniny, oprósz tymiankiem, piecz przez godzinę w temperaturze 200 stopni. Podawaj z żurawiną lub borówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

23.01.2012 17:20
lubię pasztet

Iwona51

19.10.2011 09:28
smaczny jest taki domowy pasztecik

Seba

29.09.2011 08:38
smaczny

Olaa

18.07.2011 08:43
lubię

ewasylwia

26.03.2011 14:12
lubię taki domowy pasztet

katarzynka455

23.11.2010 18:50
też lubię pasztet

lucyna15

25.05.2010 22:20
lubie paszteciki super przepisik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat