Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lubuski przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 60 dkg
masło 40 dkg
cukier puder 20 dkg
jaja 4
kakao 3
cukier 4 łyżki
dżem 30 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Lubuski przekładaniec

Mąkę na stolnicy posiekać z tłuszczem, dodać przesiany cukier puder, żółtka i nożem zarobić ciasto. Rękami tylko je zlepić. Podzielić na 3 części. Jedną rozwałkować na blasze na cienki placek i posmarować dżemem. Do drugiej części ( siekając nożem) dodać kakao, mocno schłodzić, a gdy będzie twarde zetrzeć na grubej tarce od razu na placek pokryty dżemem. Trzecią część ciasta też schłodzić. Ubić pianę z białek i pod koniec ubijania dodać cukier. Posmarować ciemne ciasto. Zetrzeć na pianę trzecią , dobrze schłodzoną część ciasta. Pic w bardzo mocno nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.09.2011 08:58
pycha
mirosława4 24.09.2011 23:25
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak