placki ziemniaczno-wątrubkowe

placki ziemniaczno-wątrubkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • wątrubka drobiowa/wieprzow

    0,5 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach lub mielimy w robocie . Wątróbkę bardzo drobno kroimy(szatkujemy) cebule również bardzo drobno kroimy. całość mieszamy doprawiamy solą i pieprzem jajkiem i ewentualnie odrobina maki. Smażymy na złoty kolor z obu stron

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa111

01.06.2010 17:56
Muszę spróbować ,lubię placki ziemniaczane i wątróbkę,a tu mam dwa w jednym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat