Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety w sosie pieczarkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 2 sztuki
mąka 2 łyżki
olej 1 łyżka
masło 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
pieczarki 25 dkg
bulion 250 ml
smietana kremowa 5 łyżek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Filety w sosie pieczarkowym

Mięso pokroić na 8 części, obtoczyć w mące. Obrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać masło do patelni i smażyć przez 5 minut posiekane pieczarki, smażyć je 5 minut. Dodać bulion, obsmażone mięso i pozostałe składniki. Doprawić . dusić 1/2 godziny. Na koniec zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 07.08.2011 18:14
przepyszne jedzonko
Edyta31 23.07.2011 23:57
ciekawy przepis :)
Iwona51
Iwona51 09.03.2011 22:07
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak