gulasz z żoładków z kasża gryczną i surówką z akpusty kiszonej

gulasz z żoładków z kasża gryczną i surówką z akpusty kiszonej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żoładki kurze

    1 kg
  • kasza gryczana

    4-5 torebek
  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • marchew

    1-2 sztuki
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka

    6-7 łyżek
  • oliwa z oliwek

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żołądki oczyszczamy i kroimy na pół. Wkładamy do garnka z wodą i przyprawami gotujemy do miękkości. Zaprawiamy mąką wymieszana z odrobina wody i śmietaną oraz ewentualnie do smaku sola i pieprzem. Kapustę kroimy i ścieramy do niej marchew, przyprawiamy solą pieprzem odrobina cukru i kminku mielonego oraz oliwą.
Kasze gryczaną w torebkach gotujemy wg przepisu.
Tradycyjnie kasza powinna być \"tajona\" a nie z torebki no ale ja wybrałam szybszą opcję czyli torebkę. Kaszę wykładamy na talerz polewamy gulaszem i podajemy z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat