Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z farszem z suszonuch grzybow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebuls 1 szt
ciasto naleśnikowe
sól
pieprz
kostka rosołowa 1 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
grzyby suszone 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z farszem z suszonuch grzybow

grzyby zalewamy zimna woda i gotujemy ok 20-25 minut. Odstawiamy by ostygly. Odcedzam na sitko nie wylewajac wywaru ktory powstal nam przy gotowaniu. Na patelni szklimy pokrojona w drobna kosteczke cebulke dodajemy zmielone grzyby. podsmazamy ok 20 minut podlewajac po trochu wywarem z gotowania. dodajemy rosolek, pieprz i sol.
Ciasto nalesnikowe robimy w tradycyjny sposob- oczywiscie bez cukru. smarzymy nalesniki.
Na cieple nalesniki kladziemy ostudzony farsz i rozsmarowujemy go na calosci. zawijamy, obtaczamy w jajku i bulce tartej i smazymy na zloty kolor.
Najlepiej smakuja z salatka z ogorkow

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 28.12.2011 22:50
super takie krokiety
bami 15.05.2011 15:29
Uwielbiam takie krokiety :)
anja3107 05.05.2011 13:59
uwielbiam krokiety z grzybami
grazia1 25.04.2011 20:48
pycha
Dorota59 20.01.2011 21:43
oj zjadłoby się
Jolanta_P-S 20.01.2011 20:02
ja 2 naleśniki nakładam, tak by zachodziły na siebie, zwijam, kroję na mniejsze i wtedy panieruję, są bardziej poręczne
Edyta38 19.01.2011 21:19
smacznie wygląda!!!!!!!!
traktorek 19.01.2011 15:20
z suszonych nie robiłam ale spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak