Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek z migdałową bezą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1/2 kost.
mąka 1,5 szkl.
jajko
cukier 1i1/3 szkl.
białko 4 szt.
cukier waniliowy
porzeczki 1/4 kg
jagody 1/4 kg
maliny świeże 1/4 kg
migdały mielone 20 dkg.
mąka ziemniaczana 5 łyżek
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: placek z migdałową bezą

z mąki,cukru waniliowego,margaryny,jajka oraz 1/3 szkl.cukruzagnieść ciasto,zawinąć w folię i schłodzić ok.1godz.następnie wylapić ciasto do tortownicy,owoce oczyścić i umyć pod bieżącą wodą,osączyć,białka ubić z pozostałym cukrem na sztywno,wymieszać białka z mąką ziemniaczaną,migdałami oraz owocami,masę wylać do tortownicy wylepionej ciastem,wyrównać wierzch i upiec w temp.170st.ok.1godz.wystudzić i posypać cukrem pudrem udekorować owocami i przybrać listkami mięty lub melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.01.2013 09:18
uwielbiam migdały, świetny przepis, myślę że ciasto może atrakcyjnie wyglądać
Wafelek2601 19.12.2012 10:10
Warto upiec to pyszne ciasto.
Motorek 25.06.2012 10:34
super
elzbietar64 11.05.2012 23:15
fajny
Angelika10 22.11.2011 19:47
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak