Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serca w curry

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serca drobiowe 1 kg
cebula 3 sztuki
woda 4 litry
olej do smażenia do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 opakowanie
Ziele angielskie całe Prymat 6 sztuk
Papryka ostra mielona Prymat 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Serca w curry

Serca myjemy, oczyszczamy a następnie gotujemy w 4 l wody z liśćmi laurowymi oraz zielem angielskim ok 2-3 godzin. Cebulę kroimy w paseczki i szklimy na małym ogniu. Serca kroimy na połówki i wrzucamy do cebulki. Wlewamy ok 1 litr wywaru z serc i dusimy ok 15min. Doprawiamy do smaku pieprzem , solą , paprykami oraz całym opakowaniem przyprawy curry.Dusimy jeszcze ok 15-20 min. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 18.08.2013 12:47
Pyszny obiadek
Anna152 18.03.2013 17:20
swietne danie
RenataZ-et 19.06.2012 20:29
ciekawe danie
Adamorek 16.04.2011 14:31
nie lubię podrobów
jasiek 16.04.2011 14:15
no może być niezłe
gosia47-47 22.02.2011 14:49
super
IlonaAlbertos 13.07.2010 00:16
Mój mąż na pewno zajadałby się tym daniem :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak