Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

lodowy przekładaniec jagodowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg.
sok z cytryny
cukier 1/3 szkl.
śmietana 30% 1 szkl.
jagody 30 dkg
margaryna 1/2 kost.
herbatniki 2 paczki po 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: lodowy przekładaniec jagodowy

twaróg zemleć i utrzeć z 1/3 szklanki cukru oraz sokiem z cytryny,dodać ubitą na sztywno śmietanę wymieszać,jagody umyć i zmiksować z 3 łyżkami cukru na gładką masę,formę keksową wyłożyć folią spożywczą,na spodzie rozsmarować 4 łyżki masy serowej,zamrozić ok.30min.następnie położyć 2 łyżki musu jagodowego,ponownie zamrozić ok.20min.powtarzać czynności do wyczerpania mas,margarynę roztopić i wymieszać z pokruszonymi herbatnikami,rozsmarować na ostatniej warstwie masy serowej i zamrozić ok.6 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 30.10.2013 06:51
wspaniały deser
caralajna 21.10.2012 00:10
pyszny
caralajna 21.10.2012 00:10
pyszny
Angelika10 10.10.2011 21:57
fajne
Wafelek2601 07.10.2011 19:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak