Kurczaczek w chrupiącej panierce

Kurczaczek w chrupiącej panierce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 sztuki
  • sól czosnkowa

    do smaku
  • jajka

    2 sztuki
  • musztarda sarepska lub delikatesowa

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie kroimy w kostkę taką 5x5cm. Pokrojone wrzucamy do miseczki i doprawiamy przyprawami dość mocno i musztardą. Wkładamy do lodówki by się przegryzło ok 2-3 godziny. Jajka rozkłócamy w jednej miseczce a w drugiej wsypujemy bułkę tartą. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej i smażymy we frytkownicy - tak by mięsko było pokryte z każdej strony tłuszczem. Wyciągamy i odsączamy na bibułce a następnie układamy na talerzyk. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

05.07.2013 06:38
bardzo smaczny

RenataZ-et

28.02.2013 20:25
Super smaczny i chrupiący kurczaczek :)

pacpaw

16.11.2011 20:11
to jest to!

Gosia_60

02.08.2011 23:55
super

Małgorzata80

29.12.2010 11:56
robiłam kiedyś takie:)

madi356

28.12.2010 16:07
pyszne

bogumiła3

27.08.2010 00:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat