Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WIOSENNY OBIAD FASOLKA SZPARAGOWA Z JAJKIEM

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Fasolka szparagowa żółta 1/2 OPAKOWANIA MROŻONA LUB 0,5 KG ŚWIEŻA
jajko 2
Koperek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
masło 3 łyżki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: WIOSENNY OBIAD FASOLKA SZPARAGOWA Z JAJKIEM

Fasolkę szparagową obieramy i gotujemy. Na patelni rozgrzewamy masło i wrzucamy ugotowaną fasolkę. Zasypujemy bułka tartą i przyprawiamy. Całość mieszamy. Delikatnie smażymy na małym ogniu. Jajka smażymy na patelni jak sadzone. Posypujemy solą i koperkiem oraz ja delikatnie dodaje kilka kropli przyprawy w płynie.
Podajemy z kefirem do popicia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak