Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gruszkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto: mąka 250 g
masło 120 g
jajko 1 szt.
cukier 6 łyżek
sok z cytryny 4 łyżki
proszek do pieczenia 1|2 torebki
gruszki 1 1|2 szt
masło 6 łyżek
sok z cytryny 6 łyżek
grysik 2 łyżki
cukier 5 łyżek
jajko 1 szt
Nadzienie: 400 chudy (na nadzienie)

Przepis i sposób przygotowania na: gruszkowiec

Mąkę połączyć z cukrem i proszkiem do pieczenia.Dodać żółtko białko,dodać do masy twarogowej,sok z cytryny i stopiony tłuszcz.Wyrobić ciasto.Tłuszcz utrzeć z cukrem,dodać sok z cytryny,twaróg,żółtko i grysik.Wymieszać.Dodać ubite białka. 2|3 ciasta przełożyć do tortownicy.Na nim ułożyć masę twarogową i ułożyć gruszki z puszki.Z reszty ciasta zrobić kruszonkę i posypać owoce. Piec 60min.w temp.200st.C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 19.07.2012 09:41
polecam
Ewelina45 19.01.2011 11:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak