Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa koperkowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 l.
pęczek koperku
śmietana 1 szkl
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
mąka 1 łyżka
sok z cytryny
PĘCZEK RZEŻUCHY

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa koperkowa

Z mąki, masła i oleju robimy zasmażkę ,potem dodajemy koperek posiekany i smażymy to tylko 2 minutki ciągle mieszając, rozprowadzamy zimnym wywarem , może to być również wywar z kostki, gotujemy 5 minut. Potem musimy przecedzić , doprawić , nawet sokiem z cytryny , potem wlewamy śmietanę , dodajmy na koniec posiekaną rzeżuchę . Mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.06.2013 14:12
świetna , a ja dawno jej nie robiłam
Barbara/zuza22_85 21.06.2012 20:33
fajna
byMJ 28.08.2011 18:56
smaczne
Ania67 23.03.2011 09:24
coś dla mnie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak