Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1 kg
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
cebula 1 szt
natka pietruszki 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ryż 100 g
marchew 350 g
groszek 350 g
szparagi 1 puszka
posiekana pietruszka 4 łyżki
tymianek 2 łyżki
seler 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka z ryżem

Kurczaka podzielić, natrzeć czosnkiem i oprószyć sola i pieprzem. Ugotować do miękkości razem z zieloną natka pietruszki a potem schłodzić.Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu. Dodac ryż i poddusić do zeszklenia. Dodac następnie bulion i dusić pare minut. Na 8 minut przed końcem gotowania ryżu dodać pokrojona w kostke marchew i groszek. Z mięsa zdjąć skórę i usunąć kości. Następnie pokroić je na małe kawałki. Dodać szparagi i pietruszkę. Całość wymieszać i doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 10.07.2011 14:07
super
Gonia555 20.01.2011 16:56
Lubię takie potrawki
AgaS10 18.01.2011 11:31
Ciekawy obiadek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak