Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z bialek i jablek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 szt
cukier 1 szklanka
jabłka 1 kg
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z bialek i jablek

Jabłka umyc pokroić bez obierania rozgotować w rondelku.Zmiksować i wymieszac z połową cukru.Żelatyne namoczyć w letniej wodzie rozpuścić i dodać do przecieru z jablek.Białka ubic na sztywna piane z odrobina soli, dodać pozostały cukier.Chwile ubijać wymieszać z jabłkami.Przełozyc do pucharków.Wystudzic w chlodnym miejscu.Przybrac owocami lub konfitura .Można podawać w drobnymi ciasteczkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 14.01.2013 22:16
deser jak się patrzy
Paulina33 15.05.2012 19:42
pychotka :)
kasienka23 12.04.2012 22:21
fajny
cooleczka 14.03.2012 12:02
brzmi ciekawie
Angelika10 13.03.2012 01:33
super
Magdalena1110 28.02.2012 10:44
fajne
Marzena34 26.02.2012 13:40
świetna
Wojt@s
Wojt@s 18.02.2012 22:31
extra
ziutula
ziutula 02.02.2012 14:31
pyszny deser...
bursztynek 02.05.2011 23:36
super pomysł, jestem ciekawa jak smakuje,
AgaS10 18.01.2011 11:28
Fajny deser:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak