Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos cebulowy ostry

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 30 dag
masło 1 łyżka
cukier 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyzka
musztarda 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sos cebulowy ostry

Cebulę obrać, zalać szklanką wody i ugotować do miękkości, zmiksować. Cukier wsypać na suchą patelnię, zrumienić, wlać kilka łyżek wody, wymieszać i połączyć z sosem. Z mąki i masła zrobić rumianą zasmażkę, rozmieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z sosem, zagotować. Dodać musztardę wymieszaną ze śmietaną. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i ostrą papryką. Podawać do mies na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 13.02.2013 14:29
świetnie się komponuje z mięskiem
IlonaAlbertos 03.01.2013 00:19
Pyszny dodatek do pieczonego mięsa. Na pewno skorzystam z przepisu i wypróbuję ten sosik :)
kuklik 22.12.2012 16:17
świetny
gacopierz23 03.08.2012 17:03
dobry dodatek do stuki mięsa
m1monika 10.05.2012 23:00
fajny
matii6 21.07.2011 18:46
ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak