Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe paluchy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko wędzone 2 sztuki
cebula biała 2 sztuki
pomidor 3 sztuki
ser żółty 25 dag
jajko 4 sztuki
pieczarki 5 sztuk
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
płatki kukurydziane do smaku
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe paluchy

Udka obieramy z kości a następnie mięsko przepuszczamy razem z bułką przez maszynkę. Do powstałej masy dodajemy 2 jajka i przyprawy - mieszamy. Cebulę pokroić w kostkę, ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, pieczarki pokroić w plasterki. Razem wymieszać farsz. Przygotować panierkę w jednej miseczce bułkę tartą w drugiej płatki kukurydziane a w trzeciej rozkłócone 2 jajka. Z mięsa robimy placuszka w srodek dodajemy farsz i i rolujemy na paluchy. Obtaczamy w jaku a następnie w płatkach kukurydzianych i bułce tartej smażymy aż się zarumieni. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 05.01.2013 21:04
podoba mi się taki pomysł na obiad:)
RenataZ-et 27.12.2012 22:11
świetne
IlonaAlbertos 02.07.2010 00:19
Na pewno wypróbuje, przepis zachęca :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak