Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 70 dag
mleko 4 szkl
masło 1 łyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 1 łyżka
koperek 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

Dynię obrać, oczyścić z pestek, włożyć do 1 szklanki wrzącej wody i ugotować do miękkości, zmiksować. Bułkę zrumienić na suchej patelni. Mleko zagotować, połączyć z bułką tartą dodać masło i wymieszać ze zmiksowaną dynią. Wsypać zieleninę, przyprawić do smaku solą, wymieszać. Podawać z makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.10.2013 12:33
Uwielbiam dyniowe zupy.
gacopierz23 31.07.2012 09:45
taka robiła moja babcia, mi jakoś nie wychodzi
Iwusia 23.06.2012 23:26
bardzo smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak