Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z jednej cytryny
cukier 70dag
jabłko kwaśne 2kg kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy

Jabłka myjemy,usuwamy gniazda nasienne,moczymy w wodzie z sokiem z cytryny.Odcedzamy,kroimy i wrzucamy do garnka,zalewamy kilkoma łyżkami wody,wspujemy cukier.Następnie dusimy bez przykrycia,często mieszając.Po 20 minutach,gdy odparują i zgęstnieją przekładamy do słoików.Zakręcamy i gotowe SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 20.09.2011 09:24
używam często do naleśników
kuklik 02.04.2011 16:45
na zimę jak znalazł
Krystyna32 11.02.2011 09:26
świetny przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak