Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina z pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sznycle cielęce 1 kg
mąka 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
masło 4 dag
szynka 20 dag
ser żółty 16 plastrów
pomidorki cherry 15 dag
pomidorki żółte koktajlowe 15 dag
bazylia 24 listki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina z pomidorami

Obtocz cielęcinę w mące; otrząśnij z nadmiaru mąki. Rozgrzej połowę oleju i połowę masła na dużej, grubej patelni; usmaż połowę cielęciny tak, aby z dwóch stron zrobiła się brązowa. Powtórz to samo z pozostałą ilością oliwy, masła i cielęciny. Na wierzchu połowy sznycelków połóż szynkę, bazylię i ser. Dookoła cielęciny, na patelni, ułóż połówki pomidorów; przykryj patelnię i duś na małym ogniu do momentu, aż ser się rozpuści. Przykryj rączkę patelni folia aluminiową, wstaw patelnię pod gorący grill. Zrób to samo z drugą połową cielęciny. Można podawać z zieloną sałatą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak