Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowe ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 kg
cebula 2-3 szt
masło 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowe ziemniaczki

Ziemniaki obrać, wypłukać, pokroić w plastry i obsypać delikatnie przyprawami. Cebule obrać i też pokroić w plastry.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać w nim warstwami raz ziemniaki, raz cebulkę, gdzieniegdzie rzucając liścia laurowego. Naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową i włożyć do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni. Piec jakieś 40 minut i gorące podawać do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 31.10.2011 21:06
super!!
ilka_86 31.08.2011 15:52
muszą super smakować
Halusia 07.06.2011 21:18
Smaczne ziemniaki
Justyna Jussstiii 29.05.2011 13:12
dobre
FAFIK 06.03.2011 12:48
To może być ciekawe!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak