Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki z czekoladowym nadzieniem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
czekolada mleczna 1 tabliczka
tłuszcz do formy
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z czekoladowym nadzieniem

Ciasto rozłożyć na stolnicy, pokroić na małe trójkąciki. Na każdym trójkącie położyć troszkę pokrojonej w kostkę czekolady i zwinąć w rogalik, ale pamiętając, żeby nie przedziurawić ciasta, bo wtedy czekolada wypłynie podczas pieczenia. Rogaliki ułożyć na posmarowanej tłuszczem blaszce, delikatnie posmarować je roztrzepanym widelcem jajkiem i włożyć do piekarnika. Piec na złoto.
Zamiast czekolady można dołożyć krem czekoladowy ( np. Nutellę ).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 18.06.2012 21:11
super!
Anna152 30.05.2012 06:04
extra
Małgorzata106 13.09.2011 20:33
super
Ania67 12.08.2011 22:06
bombowe
jeta72 23.06.2011 21:24
pyszne te rogaliki;)
FAFIK 04.03.2011 09:39
Szybko i smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak