Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniak meksykański

4.0
(27)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki duże 2 sztuka
boczek 4 plastry
cebula 0,5 sztuka
papryka czerwona 0,5 sztuka
śmietana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniak meksykański

Boczek, cebulę, paprykę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy na oleju. Ziemniaka zawijamy w folię aluminiową umytego i pieczemy w piekarniku aż będzie miękki. Jak będzie gotowy wyciągamy, nadrywamy folie na górze ziemniaka delikatnie i nadkrajamy go na krzyż (nie do końca), lekko rozchylamy 4 rogi i dodajemy do środka to co usmażyliśmy. Najlepiej smakuje gdy podamy do niego w miseczce śmietanę pomieszaną z papryką i posmarujemy nią każdy kęs.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 05.01.2012 23:22
sietny przepis slinka cieknie na samą myśl
Justyna Jussstiii 08.09.2011 10:20
super
Anna141
Anna141 22.06.2011 08:55
fajny przepis
Misiakova 20.03.2011 20:10
lubię takie jedzonko
Kate131 18.01.2011 16:28
dobre,jadłam
Edyta38 07.01.2011 09:07
ciekawy pomysl
Sylwia88 26.11.2010 11:37
może być dobre
berys18 04.11.2010 07:50
brzmi smakowicie
Justyna223 11.10.2010 20:25
pycha
buksiak12 29.08.2010 14:39
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:09
przepis godny wypróbowania
Dorota71 29.08.2010 14:08
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:16
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak