Papryki pieczone z sherry

Papryki pieczone z sherry

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryka żółta

    2 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbek
  • pomidor malinowy

    5-6 szt
  • oliwki czarne

    50 gram
  • sherry

    3 łyżki
  • rozmaryn świeży

    do smaku
  • oliwa z oliwek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę czyścimy z nasion, kroimy na paski o szerokości 2 centymetrów. Pomidory kroimy w cząstki, czosnek w cząstki, cebule w piórka Blachę do pieczenia polewamy oliwą z oliwek, układamy na blasze paprykę, pomidory, cebulę i oliwki bez pestek. Wszystko to posypać cukrem, sola pieprzem i podlać sherry. Przykryć folią aluminiową i piec 45 min w temp 200 stopni. w trakcie pieczenia zdjąć folie posypać rozmarynem i piec dalej do miękkości 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

adam1f

06.08.2012 05:54
dobre

Anna169Hosz

06.11.2010 10:22
Intrygujące...lubię paprykę a w sherry...ciekawe jak smakuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat