Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryki pieczone z sherry

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
papryka żółta 2 szt
cebula czerwona 1 szt
czosnek 2 ząbek
pomidor malinowy 5-6 szt
oliwki czarne 50 gram
sherry 3 łyżki
rozmaryn świeży do smaku
oliwa do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryki pieczone z sherry

Paprykę czyścimy z nasion, kroimy na paski o szerokości 2 centymetrów. Pomidory kroimy w cząstki, czosnek w cząstki, cebule w piórka Blachę do pieczenia polewamy oliwą z oliwek, układamy na blasze paprykę, pomidory, cebulę i oliwki bez pestek. Wszystko to posypać cukrem, sola pieprzem i podlać sherry. Przykryć folią aluminiową i piec 45 min w temp 200 stopni. w trakcie pieczenia zdjąć folie posypać rozmarynem i piec dalej do miękkości 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 06.08.2012 05:54
dobre
Anna169Hosz 06.11.2010 10:22
Intrygujące...lubię paprykę a w sherry...ciekawe jak smakuje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak