Sałatka wiosenna

Sałatka wiosenna

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek

    1 sztuka
  • rukola

    1 garść
  • rzodkiewka

    1 pęczek
  • dymka (szczypior)

    1 pęczek
  • marchewka

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    2 sztuki
  • cukier

    1 ŁYŻECZKA
  • oliwa

    5 łyżek
  • zioła prowansalskie

    1/3 łyżeczki
  • ocet

    3 łyżki
  • kiełki

    150 różne
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrany ogórek, rzodkiewki i marchewkę pokrój na plasterki, posiekaj dymkę, jajka obierz, pokrój na ćwiartki lub plasterki. Rukolę oraz kiełki opłucz i osusz. Składniki delikatnie połącz w salaterce. Ocet wymieszaj z cukrem i ubij z oliwą, żeby uzyskać emulsyjny sos, przypraw go pieprzem ziołowym oraz ziołami prowansalskimi, polej sałatkę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona51

03.05.2011 22:04
smaczna

Seba

25.04.2011 15:31
smaczna

Margo1

23.09.2010 11:11
wyśmienita

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat