Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka wiosenna

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ogórek 1 sztuka
rukola 1 garść
rzodkiewka 1 pęczek
dymka (szczypior) 1 pęczek
marchewka 1 sztuka
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
cukier 1 ŁYŻECZKA
oliwa 5 łyżek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/3 łyżeczki
ocet 3 łyżki
kiełki 150 różne

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka wiosenna

Obrany ogórek, rzodkiewki i marchewkę pokrój na plasterki, posiekaj dymkę, jajka obierz, pokrój na ćwiartki lub plasterki. Rukolę oraz kiełki opłucz i osusz. Składniki delikatnie połącz w salaterce. Ocet wymieszaj z cukrem i ubij z oliwą, żeby uzyskać emulsyjny sos, przypraw go pieprzem ziołowym oraz ziołami prowansalskimi, polej sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 03.05.2011 22:04
smaczna
Seba 25.04.2011 15:31
smaczna
Margo1 23.09.2010 11:11
wyśmienita

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak