Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żołądkowa gorzka domowym sposobem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spirytus 0.5 pół litra
cukier 2-3 łyżki
przegotowanej, zimnej wody 0,5 pół litra
ziele angielskie 1

Przepis i sposób przygotowania na: Żołądkowa gorzka domowym sposobem

Cukier przepalić w rondelku na karmel, zalać małą ilością wody i rozmieszać. Następnie połączyć ze spirytusem i resztą wody. Przelać do butelek po wódce i do każdej butelki wrzucić po 2 ziarna ziela angielskiego. Odstawić na kilka dni aby się przegryzło .
Prostszym sposobem jest zastąpienie spirytusu i wody czystą wódką. Wódka ta jest lekko słabsza, ale równie dobra i aromatyczna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak