Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik z orzechami i czekoladą

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
jajko 6 szt
czekolada gorzka 2 szt
masło 100 gram
sok z pomarańczy do smaku
cukier drobny 1 szklanka
orzechy włoskie 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z orzechami i czekoladą

Połamać 2 tabliczki czekolady gorzkiej do rondla, dodać masło i rozpuścić na wolnym ogniu, mieszając. Wystudzić. Oddzielić białka od żółtek. Żółtka z cukrem utrzeć dokładnie, dodać przesiana mąkę i sok wyciśnięty z pomarańczy. Dodać do tego czekoladę z masłem. Wymieszać mikserem. Białka ubić na piane i wlać do ciasta, wrzucić orzechy. Piec w 200stopniach około 25 minut, aż ciasto zacznie odstawać od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 08.12.2012 08:03
smaczne
Krzysztof42 19.01.2012 15:09
bardzo lubię
buksiak12 09.09.2010 14:44
super przepis
buksiak12 09.09.2010 14:44
super przepis
Dorota71 09.09.2010 09:24
słodziutki przepisik
Dorota71 09.09.2010 09:24
słodziutki przepisik
Emilia22 09.09.2010 08:52
uwielbiam czekoladę w każdej postaci
Emilia22 09.09.2010 08:52
uwielbiam czekoladę w każdej postaci
sylwiachmiel 29.05.2010 17:14
u mnie w domu tylko ja lubie pierniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak