Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączusie z rodzynkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
jajko 1 szt
drożdże 50 g
mleko 1,5 szklanki
cukier 3 łyżki
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pączusie z rodzynkami

Drożdże wymieszałam z dwiema łyżkami ciepłego mleka,łyżką cukru i mąki.Wymieszałam i odstawiłam do wyrośnięcia.Następnie wsypałam mąkę,resztę cukru,szczyptęsoli,wlałam mleko,wbiłam jajko.Łyżką wyrobiłam niezbyt gęste ani nie za rzadkie ciasto.Wsypałam spażone i odsączone rodzynki.Odstawiłam na godzinę do wyrośnięcia.A wyrosło naprawde szybko.

Łyżką maczaną w zimnej wodzie nabierałam porcje ciasta i smażyłam na rozgrzanym oleju.Oczywiście z obu stron.

Po upieczeniu układałam na ręczniku papierowym,a gdy odsączyły się nieco z tłuszczu to posypałam cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 22.03.2012 21:49
piękne
Jolanta40 25.10.2011 07:59
pyszne
novita26 27.01.2011 09:36
super
Katarzyna/kate1980 24.01.2011 19:29
Smakują - jest się czym nacieszyć!
Agnieszka_B 22.01.2011 16:48
Wyrośnięte i wypieczone na piękny kolor:)
cukiereczek 18.01.2011 20:53
Same pyszności
Gosia40 18.01.2011 15:37
cudne pączusie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak