Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz na obiad

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
kostki pieczeniowe 2 sztuki
sól i pieprz do smaku
sos pieprzowy 1 opakowanie
śmietana 18 proc pół szklanki
wieprzowina 700 (łopatka)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz na obiad

Mięso pokroiłam wzdłuż scięgien na paski,następnie w kostkę.Opruszyłam solą i pieprzem i obsmażyłam na niewielkiej ilości tłuszczu z cebulką pokrojoną w piórka.Zalałam dwiema szklankami gorącej wody.Wkruszyłam kostki pieczeniowe.Przykryłam pokrywką i dusiłam na małym ogniu.Przygotowałam sos pieprzowy,dodałam do niego śmietanę i wlałam do mięsa.Dusiłam aż mięso bedzie miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 11.09.2012 10:51
musi dobrze smakować !
PaniMISIOWA 20.08.2011 09:27
mniam!
angelika14 14.08.2011 10:52
a klurat dzisiaj mam jest bardzo smaczne
Pacia 03.08.2011 12:33
zgadzam się z Misiek-kluski śląskie-najlepiej takiej wielkości jak do bograczu
cukiereczek 18.01.2011 20:56
Rewelacja
Misiek1 18.01.2011 15:46
Do takiego gulaszu kluseczki śląskie lub kopytka ... Mm rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak