Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa włoska

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 szt
marchew 10 dag
boczek wędzony 20 dag
oliwa 3 łyżki
czosnek 3 ząbki
cebula 1 szt
pomidory bez skóry 30 dag
ziemniaki 40 dag
kapusta włoska 1/2 szt
fasolka szparagowa 15 dag
papryka żółta 15 dag
cukinia 15 dag
makaron grube wstążki 20 dag
parmezan starty 10 dg
bakłażan

Przepis i sposób przygotowania na: zupa włoska

Cebule i marchew obrać, pokroić w plasterki, boczek w kostkę, zarumienić go na oliwie, dodać posiekany czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać marchew i podsmażyć, wrzucić pomidory i dusić kolejne 10 minut. Wlać 2 litry wody, zagotować, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i fasolkę, gotować 40 minut, dodać pociętą paprykę, poszatkowaną kapustę, pokrojoną w kostkę cukinie, bakłażany, gotować 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem, wrzucić makaron, gotować 15 minut, podawać ze startym parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 08.02.2011 06:11
moze byc ;p
teresa18 21.01.2011 19:34
mniam
Mysiunia 19.01.2011 15:44
ciekawy przepis:)
anja3107 19.01.2011 08:31
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak