Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa saksońska

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości wołowe 50 dag
włoszczyzna 50 dag
cebula 1 szt
pęczek natki pietruszki 1 szt
jaja 3 szt
mleko 100 ml
mielona wołowina 12 dag
makaron 6 dag
szparagi ze słoika 8 dag
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
biodrówka 50 dag wołowa

Przepis i sposób przygotowania na: zupa saksońska

Wołowinę i kości zalać 2 i 1/2 litra wody, zagotować, dodać oczyszczoną i pokrojoną włoszczyznę, posiekaną cebulę, ziarenka pieprzu i liście laurowe, gotować przez 2 godziny, przecedzić. 2 jaja, mleko, sól, pieprz i gałkę muszkatołową zmieszać, wlać do natłusczonej blaszki i gotować w kąpieli wodnej 30 minut, po wystygnięciu pokroić w kostkę. Mieloną wołowinę, jajko, bułkę tartą, sól i pieprz wymieszać, uformować małe kulki, ugotować w osolonej wodzie, 7 minut od wypłynięcia. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Wywar wymieszać z kostką jajeczną, klopsikami, makaronem i pokrojonymi szparagami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.02.2011 06:15
smaczna musi byc
teresa18 21.01.2011 19:41
koniecznie muszę sprubować
teresa18 21.01.2011 19:41
koniecznie muszę sprubować
Zoso 19.01.2011 21:49
Ciekawa zupa :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak