Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa wenezuelska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kolba kukurydzy 2 szt
cebula 2 szt
dynia 25 dag
pomidory bez skóry 4 szt
strąk papryki 2 szt
ziemniaki 25 dag
czosnek 3 ząbki
boczek 15 dag
bulion drobiowy 3 szkl
Majeranek suszony Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: zupa wenezuelska

Kukurydzę oczyścić, pokroić w grube plastry. Cebulę i dynie obrać i pokroić w kostkę. Pomidory pokroić w ćwiartki, paprykę w paski a obrane ziemniaki w plastry. Czosnek obrać i posiekać. boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na oliwie wraz z cebulą, przełożyć do garnka, dodać resztę składników, zalać bulionem, przyprawić sola, pieprzem i majerankiem, gotować 30 minut, posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.02.2011 06:16
pycha
teresa18 21.01.2011 19:39
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak