Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa libańska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona wołowina 50 dag
sok z cytryny 1 łyżeczka
mąka 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
ziemniaki 25 dag
bakłażan 25 dag
cukinia 25 dag
dynia 25 dag
pomidor 3 szt
cebula 3 szt
masło 2 łyżki
ser owczy 10 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa libańska

Mięso skropić sokiem z cytryny, posypać gałką muszkatołową i goźdźikami, wymieszać z mąką, podsmażyć na oliwie.Ziemniaki, bakłażany, dynię, cukinię i pomidory obrać i pokroić w kostkę, cebule obrać i pokroić w ćwiartki. Duży garnek posmarować masłem, włożyć połowę warzyw, oprószyć solą, przykryć mięsem, położyć drugą porcję warzyw, zalać bulionem, dusić pod przykryciem 30 minut, na koniec posypać startym serem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 07.02.2011 06:16
pomyslowe
teresa18 21.01.2011 19:37
tę też musze sprubować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak