Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z jajkiem i ziołami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 500 gram
mięso mielone drobiowe 500 gram
cebula 2 sztuki
jajko 5 sztuk
kajzerka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2-3 Łyżki
natka pietruszki 0,5 pęczka
dymka (sam szczypior) 0,5 pęczka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajkiem i ziołami

Cebulę obierz i posiekaj, podsmaż na 2 łyżkach oleju, kajzerkę namocz w ciepłej wodzie, 4 jajka ugotuj i obierz. Posiekaj zioła. Przygotuj formę pasztetową i wyłóż ją papierem do pieczenia, zarówno dno, jak i boki. Posmaruj papier pozostałym olejem. W misce połącz 2 rodzaje mięsa. Dodaj odciśniętą kajzerkę, cebulę, zieleninę, surowe jajko, 2-3 łyżki bułki tartej. Przypraw obficie solą i pieprzem. Farsz dokładnie wymieszaj i przełóż połowę do formy. Ja środku ułóż obrane jajko i przykryj pozostałym mięsem. Nakryj formę folią aluminiową, piecz przez godzinę w temperaturze 190 stopni. 20 minut przed końcem pieczenia usuń folię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 02.12.2011 14:14
smaczne
Wacław 27.10.2011 20:40
fajne !
Olaa 17.08.2011 12:53
mniaamm
Agnieszka172 05.09.2010 18:51
super
IlonaAlbertos 01.09.2010 23:20
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak