Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zraziki cielęce

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina mielona 60 dkg
chleb razowy 1 szy
marchewka 4 szt
pietruszka 3 szt
szczypiorek usiekany 1/2 pęczku
olej sojowy 4 łyżki
oregano do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zraziki cielęce

Marchewkę i pietruszkę obrać i wraz z mięsem pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju,podlać odrobinę wody i dusić przez 5 min,przestudzić,zemleć w maszynce razem z miąższem chleba,masę dobrze wymieszać,dodać oregano,sól,pieprz i posiekany szczypiorek,uformować podłużne zraziki i ułożyć w wydrążonym chlebie ,skropić oliwą i piec w gorącym piekarniku około 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariusz10 27.06.2012 22:12
pyszne
iga2 18.01.2011 08:39
smaczniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak