Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fale dunaju z masą karpatkową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Fale dunaju z masą karpatkową

Składniki:
kostka margaryny
7 jajek
2 szklanki maki
1 szklanka cukru pudru
cukier waniliowy
olejek arakowy-parę kropel
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku wiśnie z kompotu lub weku albo drzem wiśniowy

Wykonanie:
Oddzielić białka od żółtek i ubić piane. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i dodać żółtka. Jak się ładnie ubije dodać make z proszkiem , .Dodać piane ,delikatnie wymieszać .Polowe ciasta dać na blaszkę wyłożona papierem i natłuszczoną. Do drugiej polowy dać 2 łyżki kakao ,wymieszać i wylać na jasne ciasto .Na to położyć owoce lub drzem odsączone

Masa
ugotować masę karpatkowa według przepisu.Jak ostygnie utrzeć z 1 kostka margaryny .Na koniec dodać 1 łyżeczkę wódki .
Na ostudzone ciasto położyć masę i polewę czekoladowa, robiąc wzorki fal.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak