Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki selerowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 duże
mąka 4-6 łyżek
jajko 3-4 szt
cebula 1-2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Placki selerowe

Seler dokładnie umyć, obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Cebule posiekać bardzo drobno. Połączyć te składniki z mąką, jajkiem i przyprawami i wymieszać.
Tłuszcz rozgrzać na patelni i piec placki na złoty kolor.
Można do masy dołożyć posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 04.07.2012 14:19
super
Angelika10 02.08.2011 23:32
Świetny przepis.
grazia1 28.06.2011 09:19
extra
FAFIK 11.03.2011 06:38
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak